Program

Lyssna till toppaktuella föreläsare under en kompetenshöjande och spännande weekend!

Vi vet att det råder läromedelsbrist på många skolor och läromedelsförsäljningen har minskat under några år. Men under förra året ökade den något, framförallt försäljningen av digitala läromedel. Eftersom dessa läromedel nu vinner mark vill vi rama in själva stämman med ett intressant och tankeväckande program där både digitaliseringens möjligheter och risker behandlas.

Föreläsarna Marie Carlsson, utvecklingschef på Bonnierförlagen Lära, Olav Stokkmo, konsult på området kollektiv förvaltning av upphovsrätt, Johannes Gustavsson, rådgivare inom digitala fenomen, Jonas Holm, jurist med immaterialrätt som specialområde, Mark Levengood och underhållarna Lise & Gertrud tar dig med på en intressant resa under årets tema: Framtidens läromedel.

Varmt välkommen till förbundsstämman 2019!


lördag 27 april

10:30 BUSS AVGÅR FRÅN CITYTERMINALEN TILL HOTELLET

11:00 VÄLKOMSTTRÄFF FÖR NYA MEDLEMMAR

12:00 LUNCH

13:00 INLEDNING AV MARIE CARLSSON
Utvecklingschef, Bonnierförlagen Lära.
Marie har många års erfarenhet av läromedelsproduktion och är också själv författare.
Bonnierförlagen Lära ger ut både tryckta och digitala läromedel.

13:15-14:00 OLAV STOKKMO
Konsult på området kollektiv förvaltning av upphovsrätt.
INTERNATIONELLT SAMARBETE SAMT EU-DIREKTIVET

Digital Single Market kan få stor inverkan på läromedelsområdet.
Olav Stokkmo, en av de främsta experterna på DSM guidar oss genom det snåriga området.

14:10-15:00 JOHANNES GUSTAVSSON
Digital rådgivare/föreläsare
DEN SOCIALA GENERATIONEN
Om hur unga lever sina liv på nätet.
Berättelser i kombination med forskningsresultat, statistik och konkreta tips.

15:00-15:30 FIKAPAUS

15:30-18:00 STÄMMOFÖRHANDLINGAR

19:00 MIDDAG MED UNDERHÅLLNING
Lise & Gertrud – Två röster och en cello.

 

OLAV STOKKMO

Olav Stokkmo er uavhengig konsulent på området kollektiv forvaltning av opphavsretter.

For tiden inkluderer dette opphavsrettsarbeid rettet mot EU-institusjoner, samt en rammeavtale med WIPO (World Intellectual Property Organization, FN-organet med ansvar for opphavsrett) om studentveiledning på WIPO-akademiets kurs om kollektiv forvaltning av opphavsretter og bistand til utvalgte land for å utvikle rettighetshaverorganisasjoner og kollektiv rettighetsforvaltning.

Fra 1997–2000 og 2004–2016 var Stokkmo administrerende direktør og generalsekretær i IFRRO, det globale nettverket for kollektive forvaltningsorganisasjoner og opphaver- og utgiverorganisasjoner på området trykte og utgitte verk.

Stokkmo er Cand. Philol. fra universitetet i Oslo og høgskolekandidat fra Handelshøyskolen BI. Han er forfatter av en rekke artikler om opphavsrett og kollektiv forvaltning, samt bøker og andre publikasjoner om ledelse. Han var i flere år gjesteforeleser ved universitetet i Buenos Aires (Argentina).
Foto: IFFRO

 
Johannes Gustavsson Foto_ Herman Caroan)

JOHANNES GUSTAVSSON

Johannes Gustavsson är 21 år och har mångårig erfarenhet av att arbeta med digitala fenomen. Han är en av personerna bakom bland annat ett par av Sveriges första ungdomspoddar Ännu En Podd och Drömpodden, en papperstidning om sociala medier Oh My Vlog hos Egmont Publishing och en rikstäckande influencerturné, Tubecon.
Foto: Herman Caroan

 
Lise & Gertrud foto Tina Axelsson

LISE & GERTRUD

Artistduon Lise & Gertrud har etablerat sig på den svenska underhållningsscenen, däribland på Nobelfesten, Allsång på Skansen, Så ska det låta och Idrottsgalan, Orphei Drängars årliga Caprice, Pridefestivalen och i Dalhalla.

Med stor musikalitet tolkar de världs­hitar på ett personligt och avskalat sätt i kombination med en befriande humor.
Foto: Tina Axelsson


söndag 28 april

09:00 JONAS HOLM
Jurist
OPEN ACCESS, DATA SCIENCE
Om digitaliseringens juridik och juridiska frågeställningar inom nya digitala tjänster, med fokus på högre utbildning

10:00 FIKAPAUS

11:15-12:00 MARK LEVENGOOD
Programledare, författare och Unicef-ambassadör
KUNSKAPENS FRUKT – FJOLÅRSÄPPLEN ELLER VITAMINKICK FÖR FRAMTIDEN?

12:00 AVSLUTNING

12:30 BUSS AVGÅR MOT CITYTERMINALEN

 
Jonas-Holm-foto MarLaw

JONAS HOLM

Jonas Holm är specialiserad inom immaterialrätt, integritetsskyddsjuridik, GDPR och förvaltningsrätt. Genom sitt examensarbete specialiserade sig Jonas på kollektiv rättighetsförvaltning och upphovsrättslig licensiering i en internationell kontext.

Han har gedigen erfarenhet från internationellt arbete med immaterialrätt och dataskyddsfrågor ur ett EU-perspektiv. Jonas är också specialiserad på juridik som rör forskning och högre utbildning samt bibliotek och har ett särskilt intresse för digitaliseringens juridik och juridiska frågeställningar inom nya digitala tjänster.
Foto: Marlaw

 
Mark-Levengood_foto-Stellan-Herne

MARK LEVENGOOD

Mark Levengood, författare, programledare och Unicef-ambassadör, är känd genom att under ett flertal år medverkat i tv- och radioprogram som Guldbaggegalan, Melodifestivalen, Svenska Hjältar-galan, sändningar av kungliga bröllop, Godmorgon, världen!, Tankar för dagen och som sommarvärd i Sommar, för att nämna några. Mark har också medverkat i flera kända teaterföreställningar samt lett julkonserter i Konserthuset.

Mark har tillsammans med Unni Lindell utkommit med böckerna: Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull, och som ensamförfattare: Sucka mitt hjärta, men brist dock ej, Hjärtat får inga rynkor, Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig, Rosor, mina kära, bara rosor samt Solblekt av livet.
Foto: Stellan Herner